Elasticsearch not starting

Infos:

  • Used Zammad version: 3.6.x
  • Used Zammad installation source: Source
  • Operating system: Ubuntu 18.04
  • Browser + version: Chrome

Expected behavior:

  • Reporting graphs load

Actual behavior:

  • Error:
    {“error”:“Unable to process GET request to elasticsearch URL ‘http://localhost:9200/zammad_production_ticket/_doc/_search’. Elasticsearch is not reachable, probably because it’s not running or even installed.\n\nResponse:\n#\u003cUserAgent::Result:0x00005642774c8320 @success=false, @body=nil, @data=nil, @code=0, @content_type=nil, @error=”#\u003cErrno::ECONNREFUSED: Failed to open TCP connection to localhost:9200 (Connection refused - connect(2) for \“localhost\” port 9200)\u003e"\u003e\n\nPayload:\n{“query”:{“bool”:{“must”:[{“range”:{“created_at”:{“from”:“2021-01-01T05:00:00Z”,“to”:“2022-01-01T04:59:59Z”}}}],“must_not”:[{“term”:{“state.keyword”:“merged”}}]}},“size”:0,“aggs”:{“time_buckets”:{“date_histogram”:{“field”:“created_at”,“interval”:“month”,“time_zone”:“America/New_York”}}},“sort”:[{“updated_at”:{“order”:“desc”}},"_score"]}\n\nPayload size: 0M"}

Steps to reproduce the behavior:

  • Rebooted and tried to restart Elasticsearch but get the following:

sudo systemctl start elasticsearch
Job for elasticsearch.service failed because the control process exited with error code.
See “systemctl status elasticsearch.service” and “journalctl -xe” for details.
zamadmin@help:~$ systemctl status elasticsearch.service
● elasticsearch.service - Elasticsearch
Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/elasticsearch.service; enabled; vendor preset: enabled)
Active: failed (Result: exit-code) since Mon 2021-02-22 15:50:52 EST; 7s ago
Docs: https://www.elastic.co
Process: 2294 ExecStart=/usr/share/elasticsearch/bin/systemd-entrypoint -p ${PID_DIR}/elasticsearch.pid --quiet (code=exited, status=1/FAILURE)
Main PID: 2294 (code=exited, status=1/FAILURE)

Feb 22 15:50:51 help.domain.org systemd-entrypoint[2294]: at org.elasticsearch.bootstrap.Elasticsearch.execute(Elasticsearch.java:150)
Feb 22 15:50:51 help.domain.org systemd-entrypoint[2294]: at org.elasticsearch.cli.EnvironmentAwareCommand.execute(EnvironmentAwareCommand.java:75)
Feb 22 15:50:51 help.domain.org systemd-entrypoint[2294]: at org.elasticsearch.cli.Command.mainWithoutErrorHandling(Command.java:116)
Feb 22 15:50:51 help.domain.org systemd-entrypoint[2294]: at org.elasticsearch.cli.Command.main(Command.java:79)
Feb 22 15:50:51 help.domain.org systemd-entrypoint[2294]: at org.elasticsearch.bootstrap.Elasticsearch.main(Elasticsearch.java:115)
Feb 22 15:50:51 help.domain.org systemd-entrypoint[2294]: at org.elasticsearch.bootstrap.Elasticsearch.main(Elasticsearch.java:81)
Feb 22 15:50:51 help.domain.org systemd-entrypoint[2294]: For complete error details, refer to the log at /var/log/elasticsearch/my-application.log
Feb 22 15:50:52 help.domain.org systemd[1]: elasticsearch.service: Main process exited, code=exited, status=1/FAILURE
Feb 22 15:50:52 help.domain.org systemd[1]: elasticsearch.service: Failed with result ‘exit-code’.
Feb 22 15:50:52 help.domain.org systemd[1]: Failed to start Elasticsearch.

Fixed with the info found here at the very bottom:

1 Like